GeenGeld?! aflevering 6: Kinderen

GeenGeld?! aflevering 6: Kinderen

Sinterklaas, kerst, verjaardagen… Elke ouder maakt zijn kinderen graag blij met speelgoed. Maar wat als deze ouders geen geld hebben voor cadeautjes? Bij veel gezinnen komt voedsel en kleding op de eerste plaats. Maar kinderen hebben speelgoed nodig voor hun ontwikkeling!

Gelukkig biedt De Speelstoet uitkomst. Deze instelling werkt een beetje als de Voedselbank, maar dan voor speelgoed. Een hele ploeg werkt eraan om gebruikt speelgoed weer in een goede staat te brengen. Ellen Schols van de Speelstoet: “Het is ontzettend fijn als een kind met een glimlach de Speelstoet verlaat.”

Ook bezoekt Mabel Brenda Larbui, die in Elderveld een Buitenspeeldag organiseert. In haar wijk zijn volgens haar weinig dingen te doen voor kinderen. Zij wil ze achter de computer vandaan krijgen.

Ze heeft drie kinderen, maar heeft het niet breed. Ook daarom gunt ze kinderen van anderen een leuk dagje uit. Hard heeft ze gewerkt om voor de zesde keer zo’n dag te organiseren. Maar helaas… dit jaar verregent het evenement volledig. Is dit het einde van de wereld voor Brenda?

https://youtu.be/RuhQ2pquSg8

No Comments

Add your comment